Snijbonen met spekjes en champignons header afbeelding

Snijbonen met spekjes en champignons

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram snijbonen
  • zout en peper
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 2 tomaten in parten
Bereidingswijze

Maak de snijbonen schoon en snijd ze in stukjes van 2 à 3 cm. Kook de snijbonen beetgaar. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg de ui, champignons en knoflook toe en bak deze een paar minuten mee. Bak dan nog even kort de tomaatpartjes mee. Giet de snijbonen af en schep ze door het champignonmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Lekker om door aardappelpuree te mengen of naast gebakken aardappelen.