Tagliatelle met schorseneren en pastinaakcrème header afbeelding

Tagliatelle met schorseneren en pastinaakcrème

Hoofdgerechten, circa 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram schoongemaakte schorseneren
  • 200 gram geschilde pastinaak in kleine blokjes
  • 1 el boter
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 200 ml room
  • 200 ml melk
  • 1 handjevol verse peterselie, grof gehakt
  • 400 gram verse tagliatelle
  • peper en zout
  • wat grof gehakte noten voor garnering
Bereidingswijze

Breng water met wat zout aan de kook. Snijd de schorseneren in stukken van ongeveer 5 cm. Kook ze in ca. 10 minuten beetgaar. Giet de schorseneren af en laat ze goed uitlekken. Bereid de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de blokjes pastinaak samen met de melk en de room in een pan en laat zachtjes koken tot de pastinaak zacht is. Voeg de sinaasappelschil, peterselie, peper en zout naar smaak toe. Pureer het dan tot een crême en laat het eventueel op een zacht vuur nog wat indikken. Verhit de boter en bak de uitgelekte schorseneren goudbruin. Meng de tagliatelle en de schorseneren met pastinaakcrême.