Spruitjes gratin header afbeelding

Spruitjes gratin

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 600 gram spruitjes
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 gram bacon, in reepjes gesneden
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 400 milliliter kookroom
  • handvol broodkruimels
  • 3 eetlepels parmezaanse kaas
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 graden.  Maak de spruitjes schoon.Doe de spruitjes in een pan met gezouten water en laat ze 4-5 minuten koken,snijd ze dan door de helft.Doe de boter en de olie in een koekenpan bak in ca3 minuten de bacon en het amandelschaafsel tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de spruitjes toe en roerbak deze nog 3 minuten mee. Giet de kookroom erbij en laat het geheel nog 2-4 minuten inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Lepel dan de spruitjesmix in een ovenschaal. Meng de broodkruimels met de geschaafde Parmezaanse kaas en strooi dit over de spruitjes. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven tot dat het geheel mooi gegratineerd is.