Tricolore pasta met Jazz appel en tonijn header afbeelding

Tricolore pasta met Jazz appel en tonijn

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gr driekleurenpasta
  • olijfolie
  • zout
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 grote Jazz appel in stukjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 courgette in kleine reepjes
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • versgemalen peper
  • 2 dl slagroom
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 citroen
Bereidingswijze

Kook de pasta met een scheutje olijfolie en zout beetgaar. Sprenkel citroen over de appel om verkleuren te voorkomen. Giet de tonijn af. Verhit een beetje olie en fruit de ui, de appel en de courgette. Schep de tonijn, peper en zout door het appel- en groentemengsel. Roer de room erdoor en verwarm het geheel zonder te koken. Schep de pasta door de saus. Bestrooi het gerecht voor het serveren met kappertjes en garneer met partjes citroen.