Verse tuinbonen met ham en tomaat header afbeelding

Verse tuinbonen met ham en tomaat

Bijgerechten

Ingrediënten
  • 3 kg. verse tuinbonen
  • 1 sjalotje
  • 2 el. boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 100 gr. gekookte ham
  • 1 el. fijngeknipte munt
  • snufje kaneel
Bereidingswijze

De tuinbonen net gaar koken met weinig water en zout. Een scheutje melk toevoegen, zodat ze mooi van kleur blijven. Jonge boontjes zijn in 10-15 min. gaar, wat grotere tuinbonen in 20-30 min. Het sjalotje snipperen en fruiten. De tomaten ontvellen en in stukjes snijden. De ham in reepjes snijden. De tomaatstukjes, hamreepjes en het teentje knoflook uit de pers 2 min. met de ui meebakken. De tuinbonen door het mengsel scheppen. De munt en de kaneel toevoegen en het geheel goed doorwarmen. Lekker met verse worst en aardappelpuree.