Valentijnssalade van appel en rode biet header afbeelding

Valentijnssalade van appel en rode biet

Bijgerechten, 4 personen

Verse rode bieten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Er zijn twee soorten: zomerbieten en winterbieten. Winterbieten zijn groter dan de zomerbieten en zijn meerdere weken houdbaar. Gekookte bieten bewaart u 2 dagen in de groentelade van de koelkast. Voor 200 gram gekookte bieten heeft u 250 gram verse bieten per persoon nodig. Voor een salade heeft u 150 gram bieten per persoon nodig. Rode bieten zijn goed voor het immuunstelsel. De rode kleurstof anthocyaan bevordert de celademhaling en de celstofwisseling.

Ingrediënten
  • 4 el yoghurt
  • 1tl mosterd
  • 250 gr bieten
  • 2 appels
  • 4 augurken
  • 1 ei
  • 150 gr Griekse fetakaas
Bereidingswijze

Meng 4 el yoghurt met 1tl mosterd, snij 250 gr gekookte bieten. Kook 1 ei snijdt deze in blokjes en roer dit door de yoghurt. Verkruimel er 150 gr Griekse fetakaas overheen.