Vruchtensla van zacht fruit met ijs header afbeelding

Vruchtensla van zacht fruit met ijs

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 250 g aardbeien
  • 150 g rode bessen
  • 150 g blauwe bessen
  • 150 g frambozen
  • 150 g bramen
  • 5 dl water
  • 500 g suiker
  • 5 cl bessenlikeur
  • vanille-ijs
  • 1 bosje munt
Bereidingswijze

Maak een suikersiroop van het water en de suiker. Aardbeien schoonmaken en in vieren delen. Was de rode bessen en haal ze van de steeltjes af. Ook het overige fruit voorzichtig wassen (indien nodig) en alles in een kom doen. Het geheel overgieten met de suikersiroop en laten afkoelen. Kort voor het opdienen een scheutje bessenlikeur toevoegen. Verdeel het geheel over vier diepe borden en schep daaroverheen een of twee bolletjes vanille-ijs. Garneer ieder bord met enkele muntblaadjes. Voeg de ham toe en bak deze even mee. Schep er dan de snijbonen door en bak deze een paar minuten mee. Lekker met gebakken aardappelen.