Witlofsalade met walnoten header afbeelding

Witlofsalade met walnoten

Bijgerechten

Ingrediënten
  • 400 gram witlof
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 1 citroen
  • 1 grote zoetzure appel
  • zout
  • peper
  • suiker
  • 4 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze

Pers als eerste de citroen uit. Maak daarna een dressing door 4 eetlepels van het citroensap, zout, peper, suiker door elkaar te roeren. Blijf roeren tot het zout is opgelost. Klop er druppelsgewijs de olie door tot er een glad sausje ontstaat. Maak de witlof schoon en snijd het in dunne repen. Giet er vervolgens de dressing over. Breek de gepelde walnoten in stukjes. Houd een paar noten achter voor de garnering. Schil de appel, snijd deze in dunne reepjes en meng ze samen met de walnootstukjes door de witlofsalade. Garneer de salade met de overgebleven noten. Lekker met gebakken aardappels en kipfilet.