Zomerse opperdoezer ronde soep header afbeelding

Zomerse opperdoezer ronde soep

Voorgerechten

Ingrediënten
  • 500 gram kleine opperdoezer ronde
  • 4 worteltjes
  • 4 jonge verse knoflooktenen
  • 100 gram peultjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 50 gram spinazie
Bereidingswijze

Borstel de opperdoezer ronde heel goed schoon of schil ze. Laat hele kleine exemplaren heel, halveer of snijd de overigen in kwarten. Schrap de worteltje en snijd ze in schuine stukje. Snijd de verse knoflook in plakjes. Maak de peultjes schoon. Snijd de bleekselderij in boogjes en de paprika in stukjes. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de laurierblaadjes, aardappelen en groente (behalve de spinazie) toe. Kook alles bijtgaar. Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe. Variaties: vervang de bleekselderij door koolrabi, en vervang de paprika door tomaat.