Zuurkoolschotel header afbeelding

Zuurkoolschotel

Hoofdgerechten, 3-4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram zuurkool
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 kleine appelen in stukjes
  • 2 kleine bananen in plakjes
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 1 dl. droge witte wijn
  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • melk
  • peper en zout
Bereidingswijze

Maak aardappelpuree van de aardappelen en de melk, breng op smaak met zout en peper.

Meng de zuurkool met de paprika, de appel, de banaan en de walnoten. Doe het mengsel in een ovenschaal. Giet de witte wijn er over heen. Meng 100 gram geraspte kaas door de aardappelpuree. Dek het zuurkoolmengsel af met de aardappelpuree. Bestrooi de schotel met de resterende geraspte kaas. Zet de schotel in de oven op ca. 180 graden tot er een mooi bruin korstje te zien is.