Geroosterde wortelgroenten met appelsap header afbeelding

Geroosterde wortelgroenten met appelsap

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 3 el boter
  • 3 kopjes pure appelsap
  • 1 kopje witte wijn
  • 500 gram koolraap
  • 250 gram pastinaak
  • 250 gram winterwortel
  • 500 gram zoete aardappelen of pompoen
  • zout en peper naar smaak
Bereidingswijze

Kook de appelsap en de wijn in een grote pan ongeveer 30 minuten tot het iets ingekookt is. Smelt de boter in het appelsapmengsel. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil en snijd de groentes in stukjes van 1 à 2 cm dikte en verdeel ze in een ovenschaal. Schenk het appelsapmengsel over de groenten en bestrooi met zout en peper. Rooster de groenten gaar en goudkleurig , af en toe roeren, ongeveer 40 minuten.