Boerenkoolstamppot header afbeelding

Boerenkoolstamppot

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kg aardappelen geschild in kleine stukjes
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 1 rode paprika in kleine reepjes
  • 150 gram chorizo in blokjes
  • 1 rookworst
  • 2 el. olijfolie
  • zout en peper
  • piccalilly
  • zilveruitjes
Bereidingswijze

Doe de aardappelen met de boerenkool en wat zout in een pan water en breng het aan de kook. Laat het ong. 25 minuten koken. Verhit de olie in en pan en bak hierin de chorizo blokjes met de uien. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze even mee. Doe dan de rookworst erbij en laat dit warm worden. Giet de aardappelen met de boerenkool af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en de boerenkool door elkaar en giet er zoveel kookvocht door tot dat er een smeuïge stamppot ontstaat. Worstmengsel erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Serveren met piccalilly en zilveruitjes.