Druiven notentaart header afbeelding

Druiven notentaart

Voorgerechten, 8 personen

Ingrediënten
  • 400 gram bladerdeeg
  • abrikozenjam
  • 125 gram gekookte rijst
  • 100 gram suiker
  • eiwit van 4 eieren
  • dooiers van de 4 eiren losgeklopt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 dl rode wijn
  • de schil en het sap van 1 sinaasappel
  • 250 gram ontpitte en ontvelde zoete druiven
  • 75 gram hazelnoten fijngehakt
  • 75 gram paranoten zonder vlies fijngehakt
  • poedersuiker
  • grand marnier
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden

Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het dun uit.
Bedek hiermee de bodem en zijkant van een ingevette springvorm en bestrijk
het met abrikozenjam. Klop het eiwit met een beetje suiker tot stijve pieken.
Meng de gekookte rijst met vanillesuiker, rode wijn, suiker, eigeel, noten,sinaasappelschil en sap. Schep het stijfgeklopte eiwit erdoor. Schep het mengsel op de bladerdeeg en bak de taart zo’n 60 minuten. Druppel er wat Grand Marnier over en bestrooi de taart met poedersuiker.

bron: tournedos.nl