Cheesecake met witte chocolade header afbeelding

Cheesecake met witte chocolade

Voorgerechten, 8 personen

Ingrediënten
  • 75 gram boter
  • 150 gram biscuitjes fijngemalen
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram verse roomkaas
  • 75 gram fijne suiker
  • 500 gram witte chocolade
  • Cranberrysaus:
  • 1 limoen (de schil raspen en de vrucht uitpersen)
  • 100 ml port
  • 100 gram suiker
  • 350 gram cranberries
Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan. Roer de biscuitjes door de boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het biscuitmengsel op de bodem en druk goed aan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de vanille met de slagroom, mascarpone, roomkaas en suiker. Smelt de chocolade au-bain marie en spatel het  door het roomkaasmengsel. Schep dit mengsel op de biscuitbodem en laat 6-7 uur opstijven in de koelkast.

Cranberrysaus

Kook de port samen met de suiker, limoensap, -rasp en cranberries tot de cranberries open springen en het vocht stroperig is. Dit kan tussen de 15-30 minuten duren. Laat afkoelen. Schep de saus over de opgesteven taart. Kijk voor een filmpje van dit recept op 24kitchen.nl