Gegrilde Honingtomatenspiesjes op toast header afbeelding

Gegrilde Honingtomatenspiesjes op toast

Bijgerechten, 3 tot 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gr Honingtomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl worcestershire saus of ketchup
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
  • peper en zout, naar smaak
  • 12 spiesjes (indien van hout, gedurende 30 minuten geweekt)
  • brood van hoge kwaliteit, in plakjes gesneden 200ml ricotta
Bereidingswijze

Meng de olie, Worcestershire saus en knoflook in een grote kom. Laat dit mengsel gedurende circa 15 minuten staan om de smaken goed te laten mengen. Was en droog de tomaten. Meng ze door de marinade. Rijg 4 á 5 tomaatjes aan elke spiesje en kruid deze vervolgens naar smaak met wat peper en zout. Verhit uw gril op middelhoge stand. Strijk de overgebleven marinade op het gesneden brood, indien u marinade tekort komt hoeft u hier alleen wat olijfolie aan toe te voegen om het aan te lengen. Gril de tomatenspiesjes gedurende 3 á 4 minuten gaar en gril het brood totdat beide zijdes krokant gebakken zijn. Smeer het brood in met de ricotta en leg hier de gegrilde Honingtomaten® op.

 

Kijk voor meer leuke recepten op honingtomaten.nl