Aardappel-omelet header afbeelding

Aardappel-omelet

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 gram aardappelen in plakjes
  • scheutje olijfolie
  • zout, peper
  • 6 eieren
  • 3 grote uien in fijne ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 dl zure room
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 el pijnboompitjes
Bereidingswijze

Verhit in een grote koekenpan de olijfolie, doe hierin de aardappelen, uien en knoflook. Laat het gerecht heel zachtjes bijna gaar worden in ± 20 minuten, schep af en toe om.
Klop de zure room in een ruime kom met 1 ei los. Voeg dan de rest van de eieren, zout en peper naar smaak en de cayennepeper toe. Schep het aardappelmengsel hierin om.
Veeg de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier en verwarm nog wat olie erin.
Schep de eiermassa erin en bak de omelet droog op laag vuur, maak hem af en toe van de bodem los en laat hem steeds weer met ongestold ei opvullen.
Keer de omelet met behulp van het pannendeksel of een groot bord. Strooi de pijnpitjes erop en bak de onderkant goudbruin.