Broccoli met spaghetti in kaassaus header afbeelding

Broccoli met spaghetti in kaassaus

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 4 halve kipfilets in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • blokje gember 1cm geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • olijfolie
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 1 pak spaghetti
  • 2 stronken broccoli in roosjes gesneden
  • nootmuskaat
  • 60 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 300 gram geraspte parmezan
  • 1 liter bouillon
  • 1 glas droge witte wijn
Bereidingswijze

 Wrijf de kipfiletblokjes in met peper, zout, paprikapoeder, gember en knoflook. Laat het  goed intrekken. Fruit de ui glazig in hete olijfolie. Doe de kip erbij en bak goudbruin. Blus af met een scheut water en laat de blokjes 5 minuten doorsudderen. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Blancheer de broccoliroosjes en plakjes 2- 5 minuten in kokend water met wat zout. Neem ze uit het water en bestrooi ze met nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een rouxsaus van de boter, bloem en bouillon en voeg de geraspte kaas, witte wijn en naar smaak peper en nootmuskaat toe.

Meng de spaghetti, kip, broccoli met de kaassaus. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi het met wat achtergehouden kaas. Zet de kaas 10 minuten in de oven om een bruin korstje te vormen.