Spaanse Bloemkool header afbeelding

Spaanse Bloemkool

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 6 el. olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 tomaten, ontveld en grof gesneden
  • 2 el. komijnzaad
  • 30 saffraandraadjes, opgelost in 2 el. heet water
  • 1 el. grofgesneden platte peterselie
Bereidingswijze

Verhit de olie op middelhoog vuur en voeg de ui met een snufje zout toe. Bak ongeveer 10 minuten tot de ui gaat karameliseren. Blijf wel af en toe roeren. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Roer dan de tomaten en het komijnzaad erdoor en laat nog 5 minuten bakken. Voeg de bloemkool en de opgeloste saffraan, peper en zout toe. Roer goed en doe het deksel op de pan. Laat 10-20 minuten sudderen, af en toe roeren. Doe er als het nodig is wat water bij. Voeg tenslotte de peterselie toe.

 

Bron:volrecepten.nl