Marokkaanse Stoofschotel header afbeelding

Marokkaanse Stoofschotel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 4 Nicola aardappelen in grove stukken
  • 1 kleine winterwortel in dunne repen
  • 1 venkelknol grof gehankt
  • 1 courgette in repen
  • 1 rode ui, grof gesnipperd
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 tomaten in blokjes
  • Platte peterselie fijngehakt
  • Komijnzaad
  • Paprikapoeder
  • Koriander fijngehakt
  • Peper en zout
  • Sap van 1 citroen
Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie. Bak hierin de uien en
voeg de tomatenblokjes, de koriander en de
bladpeterselie, de komijn, peper, paprikapoeder
en peper en zout toe. Roer alles goed door
elkaar. Voeg de wortel, venkel en aardappel toe
en laat ongeveer 5 minuten stoven. Voeg dan de
courgette toe. Doe het deksel op de pan en laat
ongeveer 30 minuten zacht koken.