Aardbeien aspergesalade header afbeelding

Aardbeien aspergesalade

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 250 gram aardbeien, gehalveerd
  • 1 bakje rucola, gewassen
  • 8-12 asperges, geschild
  • 2 el. olijfolie
  • 75 gram poedersuiker
  • 100 ml balsamico azijn
  • 100 ml water
  • zout en peper
Bereidingswijze

Snijd de asperges in stukken van 3-5 cm.

Maak de aardbeien schoon en halveer ze.

Verhit de olie en bak de asperges hierin 2-3 minuten

Bestuif ze met de poedersuiker en laat het al roerende karamelliseren.

Voeg er daarna balsamico en water aan toe en laat het nog een kleine 10 minuten koken.

Breng op smaak met zout en peper. Roer de aardbeien er doorheen en laat het een beetje afkoelen.

Schep dan de rucola erdoor.