Aspergesalade met nieuwe aardappelen header afbeelding

Aspergesalade met nieuwe aardappelen

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram witte geschilde asperges
  • 400 gram groene gewassen asperges
  • 800 gram kleine nieuwe aardappelen
  • Handvol verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel mayonaise
Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 225 graden. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm.

Kook ze in ruim water met zout in 8 minuten beetgaar.

Giet ze af en laat ze wat afkoelen. Meng de crème fraiche met de mayonaise, knoflook, zout en peper.

Roer de aspergestukje erdoor. Laat tenminste 1 uur staan om de smaken te laten intrekken.

Kook de aardappelen. Leg een vel bakpapier op het bakblik en bestrijk met olijfolie.

Leg de aardappelen erop. Snijd de aardappelen in plakjes van ongeveer 5 mm.

Strooi er zout, peper en rozemarijn over. Bestrijk ze met olijfolie. Laat de aardappelen zo’n 25 minuten bakken.

Serveer de salade samen met de aardappelen op tafel.