Snijbonen tofu schotel header afbeelding

Snijbonen tofu schotel

Hoofdgerechten, 2 tot 3 personen

Ingrediënten
  • 400 gram snijbonen, in kleine stukjes
  • 4 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 2 nectarines in stukjes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 el. olie
  • 200 gram tofu in blokjes
  • Flinke scheut zoete ketjap
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 2 el. ongezouten pinda's, grof gehakt
  • peper en zout
Bereidingswijze

Roer de tofu, de rode peper en de ketjap door elkaar.

Laat dit een half uur staan. Kook de snijbonen in 10 minuten beetgaar.

Bak de bosuitjes in de olie. Voeg de tofublokjes toe en bak ze tot ze bruin zijn.

Voeg dan de nectarine, paprika, snijbonen en wat water toe.

Laat het nog een paar minuten pruttelen. Strooi dan de gehakte pinda’s eroverheen.

Lekker met witte rijst en een salade!