Komkommer met gehakt en tomaten header afbeelding

Komkommer met gehakt en tomaten

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram tomaten
  • 2 komkommers
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • nootmuskaat
  • kruidnagelpoeder
  • zout
  • peper
  • paneermeel
  • boter
  • 1 dl. witte wijn
Bereidingswijze

Schil de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
Schil de komkommers, snijd ze in lengte doormidden, haal de pitjes eruit en snijd de komkommer in stukjes. Ontval de tomaten en snijd ze in stukjes.
Doe het gehakt in een kom en meng er de paprikapoeder, kerriepoeder, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, zout, peper, ei en 3 eetlepels paneermeel toe.
Vorm van het gehaktmengsel niet al te kleine balletjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin. Doe dan de uien en de knoflook erbij en bak deze even mee. Bak in een andere pan de spekblokjes lekker knapperig. Doe de komkommerstukjes bij de gehaktballetjes in de pan. Voeg de wijn toe, leg een deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes sudderen. Doe dan de tomaten erbij en laat het nog 10 minuten sudderen. Roer vlak voor het opdienen de spekblokjes en de dille erdoor.

Bron: www.tournedos.nl