Gesmoorde sperziebonen met sinaasappelsap header afbeelding

Gesmoorde sperziebonen met sinaasappelsap

Bijgerechten, 2 tot 3 personen

Ingrediënten
  • 2 tomaten, ontveld en in stukjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, geraspt
  • 500 gram sperziebonen
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 25 gram boter
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Kook de sperziebonen zo’n 5 minuten tot ze bijna gaar zijn.

Fruit de ui en knoflook in de boter.

Roer de tomaten en sperziebonen erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.

Laat de sperziebonen afgedekt, ca. 6 minuten zachtjes smoren.

Roer het sinaasappelsap erdoor en laat het vocht ca. 3 minuten inkoken.

Af en toe even doorroeren. Lekker Met gebakken aardappelen en pittige kip!

 

Bron: receptueel.nl