Bloemkoolstamppot header afbeelding

Bloemkoolstamppot

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappelen in stukjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1/2 bosje bieslook, in kleine snippers
  • Zout en peper
  • 100 ml. melk
  • 125 gram rozijnen
  • 100 gram walnoten, grof gehakt
  • 75 gram oude kaas, geraspt
  • 250 ml. kookroom
  • 1 tl. nootmuskaat
Bereidingswijze

Kook de aardappelen en bloemkoolroosjes gaar.

Giet af en laat het even uitdampen. Verwarm de melk.

Pureer de aardappelen en de bloemkool met de warme melk en roer de rozijnen erdoor.

Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge koekenpan.

Meng de kaas, kookroom en de nootmuskaat en breng aan de kook.

Kook de saus op laag vuur tot de kaas volledig is gesmolten.

Roer het af en toe door en meng de walnoten door de kaassaus.

Schenk de saus over de stamppot en garneer met de rode uienringen en de bieslook

Bron: www.24kitchen.nl