Aardbeienroomcrumble header afbeelding

Aardbeienroomcrumble

Nagerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kg aardbeien in stukjes
  • 200 ml. slagroom stijfgeklopt
  • 200 gram bloem
  • 300 gram koude boter in stukjes
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 tl kaneel (of meer naar smaak)
Bereidingswijze

– Verwarm de oven voor op 180 graden.

– Meng in een kom de bloem, kristalsuiker en kaneel. Voeg vervolgens de boter toe en kneed het tot een deeg.

– Houd een paar aardbeien apart.

– Meng de rest met de slagroom en laat rusten in de koelkast.

– Vet een bakvorm in en bedek de bodem met stukjes deeg. Bak het in de oven in enkele minuten goudbruin.

– Haal het deeg uit de bakvorm, leg een stuk op een bord en voeg de aardbeienroom toe.

– Plaats nog een stuk gebakken deeg bovenop en garneer met de achtergehouden stukjes aardbei.

 

Bron; 24kitchen.nl