Stamppot Boerenkool header afbeelding

Stamppot Boerenkool

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kg aardappelen, geschild, in kleine stukjes gesneden
  • 500 gram boerenkool
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Scheutje melk
  • 30 gram boter
  • 3 el. mosterd
  • 2 el. olie
  • 2 rookworsten (a 250 gram)
Bereidingswijze

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.

Verhit de olie en fruit de uien en de knoflook glazig.

Voeg de champignons toe en bak ze even mee.

Voeg dan de boerenkool toe en roerbak het 10 minuten mee.

Giet de aardappelen af en stamp ze met wat melk en mosterd tot een puree.

Roer het boerenkoolmengsel erdoor en breng eventueel op smaak met wat zout.

Serveer de boerenkool samen met de rookworsten.