Tropische fruitsalade header afbeelding

Tropische fruitsalade

Nagerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 15 verse lychees, ontpit
  • 1 stengel citroengras, gekneusd en doorgesneden
  • 1 carambola (sterfruit)
  • 1/2 meloen, in stukjes gesneden
  • 1 mango, in stukjes gesneden
  • 1/2 verse ananas, in stukjes gesneden
  • Wat verse muntblaadjes, in heel dunne reepjes gesneden
  • Sap van 1 limoen
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
Bereidingswijze

Snijd de carambola in plakken en leg ze in limoensap.

Kook de suiker, gember en citroengras met 1,25 dl water tot een siroop en laat afkoelen.

Vul een kom met het fruit.

Giet de siroop en de verse muntblaadjes erover en schep goed door.