Zuurkoolschotel header afbeelding

Zuurkoolschotel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram Bildtstar, in plakjes
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 3 appelen, in plakjes
  • 500 gram zuurkool
  • 30 gram boter
  • 400 gram gehakt
  • 1 el. buine bastard suiker
  • 1 dl. creme fraiche
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelplakjes met een beetje water en zout 5 minuten.

Laat de zuurkool uitlekken. Verhit de boter in een pan en fruit de uien.

Voeg dan het gehakt met wat peper en zout toe en bak dit rul.

Vet een ovenschaal in en leg de zuurkool erin.

Schep het gehakt erop en dek het af met de aardappel – en appelplakjes.

Strooit de basterdsuiker erover en bestrijk de schotel met de crème fraiche.

Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.