Voorjaarsrisotto met raapstelen header afbeelding

Voorjaarsrisotto met raapstelen

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram raapstelen, grof gesneden
  • 2 grote uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 komkommer, in blokjes
  • 2 el. roomboter
  • 500 gram risottorijst
  • 1l. (kippen)bouillon
  • Peper
  • Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee.

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe.

Roer de rijst regelmatig om tot het meeste van het vocht is opgenomen.

Wanneer de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen giet je weer wat bij.

Roer de rijst regelmatig door.

De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn en het geheel lekker romig is (na 20-25 minuten).

Voeg op het laatst de komkommer en raapstelen toe en warm het nog even goed door.

Bren op smaak met wat peper. Strooi er op het laatst wat Parmezaanse kaas over.